Onze Favoriete Wandelroutes

Wij houden zelf erg van wandelen en gaan er dus regelmatig op uit om de omgeving te verkennen. 

Hieronder onze favoriete wandelroutes in de omgeving van onze B&B. De startpunten van deze routes liggen allemaal op ongeveer een half uur rijden vanaf onze B&B. 

Watervallen bij Tolox

Vanuit het Balneario in Tollox starten diverse wandelingen.

De wandelingen gaan langs en door een stroompje, en door de bergen. Vooral de afwisseling in landschap bij deze wandelingen vinden wij erg leuk.

Charco de la Virgen: 5KM - 2 uur. (Lineaire route) Deze korte wandeling eindigt bij een prachtige waterval waar je tevens kunt zwemmen. (het water is koud). Daar staat een Maria Beeldje in een kloof. Men zegt dat het zwemmen in het water een genezende werking heeft. Of zoals een Spanjaard ons vertelde "je wordt er 10 jaar jonger van" .

Deze wandeling is ideaal bij warmer weer. Hij is niet zo moeilijkmet veel stukken in de schaduw. En je kunt verkoeling zoeken in het water.

Ruta de Los Cascades 10 KM - 4 uur. (Circulaire route) Deze route is iets moeilijker en voert je langs de mooiste watervallen van de Sierras Las Nieves.

Bijzondere bomen bij Yunquera

Alleen al de weg hiernaartoe is prachtig. Je rijdt door de bergen over een goed begaanbaar zandpad met naar het startpunt van deze route, Mirador Luis Caballo.

De route gaat door het prachtige landschap van de Sierra De Las Nieves. Dit natuurgebied staat bekend om de Pinsapar. Een bijzondere boom die maar op een paar plekken in Europa groeit.

Onderweg kom je op een geweldig uitzicht punt vanwaar je de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de zee kunt zien. Een perfecte plek om lekker van je meegebrachte lunch te genieten.

Vanuit hier starten twee routes:

Caucón- Tajo de la Caña: 4,2 KM- 1 uur, 50 min. (Circulaire Route)

Caucón- Peñón de los Enamorados  6,9 KM - 3,5 uur (Lineaire route

Uitzicht op Marroko bij El Juanar

Deze pittige route van 13 km in totaal (6,5 km heen en terug) voert je eerst door het bos. Eenmaal uit het bos heb je steeds prachtig uitzicht over de zee.  Aangekomen bij La Concha zie je aan één zijde de Zee, en bij helder weer kun je helemaal tot Marroko kijken. Andere andere kant kijk je uit op het binnenland met het Meer van Istán. 

Er start hier ook een kortere route van maar 4 km, die grotendeel vlak is, daar kom je ook uit bij een uitkijkpunt wat minder hoog is, maar het uitzicht wat je daar op de zee hebt is nog steeds erg mooi!

Laden
Oeps!
 U voert een webbrowser die we niet volledig ondersteunen. Upgrade voor een betere ervaring.
De browser upgraden