Beleef de rijke cultuur van Andalusië

Rijdt langs een van de vele authentieke witte dorpjes. Zoals Mijas Pueblo met zijn levendige straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Op korte afstand van onze B&B zijn ook wat minder toeristische dorpjes te bezoeken  zoals Ojen, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Hier ervaar je het Authentieke Andalusië. 

Of duik in de rijke historische cultuur van Andalusië tijdens een dagtrip naar een van de mooie steden in de omgeving. 

Malaga is in 40 minuten te bereiken. Deze bruisende stad vol cultuur en historie met haar prachtige ligging aan het strand is zeker een bezoek waard. Bezoek een van de vele musea en andere culturele bezienswaardigheden (zoals het Picasso museum) , flaneer langs de prachtige boulevard, geniet in een van de vele tapasbarretjes of ga lekker shoppen in de bijzondere winkelstraten.

Granada is één van de mooiste steden van Andalusië en is in iets meer dan anderhalf uur te bereiken. Granada heeft een rijke geschiedenis. In deze stad zie je veel invloeden uit de Moorse cultuur. Een absolute must als je deze stad bezoekt is het bezoek aan het prachtige Moorse paleis Alhambra.

In iets meer dan een uur ben je in Ronda. Ronda is een prachtige stad gelegen in de bergen. Het ligt aan twee zijden van een diepe kloof. Op de brug die de twee delen met elkaar verbindt heb je een duizeling wekkend uitzicht op deze kloof. Het is ook erg leuk om een wandeling door de kloof naar beneden te maken. Ronda is één van de oudste steden van Spanje en kent daarom een rijke geschiedenis met veel cultuur.

Iets verder op ongeveer twee uur rijden liggen de steden Córdoba en Sevilla. Beide steden hebben een rijke geschiedenis met veel invloeden uit de Moorse Cultuur. Toch zijn ze ook zeer verschillend met elk hun eigen sfeer.

En voor een unieke ervaring geniet je van een flamenco show vol passie tijden een Spaans diner. Wij reserven op verzoek een tafeltje voor je bij een van de Flamenco barretjes in de omgeving.