Ervaar de natuur van Andalusië

Diversiteit is het woord wat de natuur in de omgeving van onze B&B het beste kenmerkt. Je blijft je verwonderen. Als je met je huurauto door het landschap rijdt lijkt het soms alsof je na elke bocht weer in een ander land bent. Van kale rode rotspartijen, naar groene heuvels, naar diepe kloven, uitzicht over azuurblauwe meren, door wuivende graanvelden en naar besneeuwde toppen. Je hebt zomaar het gevoel alsof je een wereldreis in een dag gemaakt hebt. Wij vertellen je graag over de mooiste plekjes in de omgeving van onze B&B. Hieronder alvast een aantal highlights.

El Torcal   de Antequera

El Torcal Natuurpark Andalusie

Wanneer je door het  surrealistische landschap van El Torcal loopt voelt het soms net alsof je in een schilderij van Dalí loopt. De natuur als kunst, de door erosie uitgesleten stenen maken dit landschap erg bijzonder. Je loopt door nauwe kloven en open velden waarbij het lijkt alsof er allemaal torens van stenen zijn opgestapeld. Je hebt de keuze uit twee prachtige wandelroutes; de groene route van 1,5 kilometer of de rode route van 2,5 kilometer. Daarnaast is er nog een uitzichtpunt met adembenemend uitzicht over de omgeving.

Nationaal park Sierra de Las Nieves

Vanuit onze B&B kijk je uit op Nationaal park Sierra de Las Nieves een paradijs van contrasten, met de diepste kloof van Andalusië en toppen van 2000 meter hoog.In de Sierra de las Nieves vind je een complexe labyrint van grotten en galerijen met prachtige watervallen en bronnen, zoals de zwavelhoudende waterbaden van Tolox. Op ongeveer 20 tot 30 minuten rijden zijn vanuit onze B&B starten op diverse punten een aantal hele mooie wandelingen. Variërend in zwaarte en lengte is er voor ieder wat wils.  

De meren van El Choro

Drie azuurblauwe meren met aan de oevers prachtige pijnboombossen. El Chorro is een rustig gebied waar je kan zwemmen, vissen of picknicken. In de zomer is het er heerlijk om verkoeling te zoeken. In dit gebied ligt ook de bekende Caminito del Rey, het koningspad waar je door een diepe kloof over hangbruggen en balustrades kan lopen. Dit is een zeer populaire bezienswaardigheid waar je kaartjes ruim van te voren voor moet resereven. Wil de Caminito del Rey graag lopen, laat het ons weten, dan proberen we kaartjes voor je te bemachtigen.